Botulinumtoxin

Susanne_after_ 043_03_BWVarför får vi rynkor?

Varje gång vi använder den underliggande ansiktsmuskulaturerna framkallas rynkor och linjer i huden. I samband med stigande ålder tenderar dessa uttrycksrynkor och linjer att bli kvar och synas även när ansiktsmuskulaturerna är avslappnad. Botulinumtoxin är ett muskelavslappnande medel som ger ett snabbt och fint resultat. Dessutom är Botulinumtoxin förebyggande för att undvika framtida rynkor.

Missuppfattningar om botulinumtoxin

En vanligt förekommande missuppfattning är att botulinumtoxin totalförlamar muskulaturen i ansiktet på ett onormalt sätt men så är inte fallet. Våra behandlare arbetar med att minska de omedvetna anspänningarna i ansiktsmuskulaturen.

 

Finns det risker med botulinumtoxin?

Ja, det är inte riskfritt att behandla sig med botulinumtoxin. Man kan få blåmärken, svullnad eller oönskat resultat i form av asymmetri.

När ser jag effekt efter min botulinumtoxinbehandling?

Botulinumtoxin börjar verka efter ca. 3-4 dagar och full effekt uppnås efter 14 dagar.  

 

Hur arbetar vi för att hålla en högkvalitet och seriositet?

På Humlegårdskliniken utförs behandlingarna av legitimerade doktorer. Tillsammans har behandlarna mer än 20 års erfarenhet av injektionsbehandlingar. Desto mer erfarenhet och kunskap en behandlar besitter desto mindre benägen är behandlaren att utföra riskfyllda behandlingar eller behandla riskabla områden.

På Humlegårdskliniken dokumenterar behandlarna varje behandling som utförs. Vi dokumenterar vilket område som sprutas och med vilken dos. Detta är en kvalitetssäkring men används också för att individanpassa behandlingarna. Injektionspreparaten är väl dokumenterade med avseende på effekt, biverkningsrisker och långtidseffekter.

 

Gör behandlingen ont?

Smärta vid behandling skiljer sig från person till person men också vilket område du behandlar. Våra behandlare försöker alltid vara försiktiga och utföra behandlingen så smärtfritt som möjligt.  

 

Använder behandlaren bedövning?

Inte vid botulinumtoxinbehandlingar som avser ansiktet. Vid svettbehandlingar under armhålan kan kunden egenbehandla genom lägga Emla-kräm ca. 1 timme innan behandlingstillfället (finns att köpa receptfritt på apotek).

 

Kan jag få blåmärken och kommer jag svullna av behandlingen?

Som behandlare kan man aldrig lova sina kunder att blåmärke eller svullnad inte kommer uppstå. Ju skickligare behandlaren är desto mindre risk är det för blåmärken.

 

logga_m_ram-1